Líčenie obočia pre teplé a studené podtóny pleti

Teplé alebo chladné? Ako identifikovať svoje podtóny?

Tajomstvom dokonalého make-upu obočia nie je len kvalitná kozmetika, ale aj vhodná farebná škála, ktorá zodpovedá vašej pleti a typu pleti. Ako identifikovať svoj podtón a vybrať si tie správne produkty na obočie? Máte teplý, chladný alebo neutrálny podtón? Poďte to zistiť!

Prečo je užitočné poznať svoj podtón?

Kúpili ste si niekedy pomádu na obočie, ktorá vyzerá pekne v obale, ale má zvláštnu oranžovú farbu, ktorá sa k vám vôbec nehodí? Mohlo to byť preto, že produkt nezodpovedal podtónu vašej pleti. Je veľmi pravdepodobné, že vaša pleť má chladný podtón a produkt má teplé odtiene, a preto make-up nevyzeral harmonicky.

Ak poznáte váš typ pleti, môžete v líčení nájsť komplementárne farby, ktoré podčiarku váš vzhľad. Netýka sa to len líčenia ale aj výberu oblečenia, ako aj vášho imidžu vo všeobecnosti. Aby ste si správne vybrali make-up, je dôležité zistiť podtón vašej pleti. Ako zistiť aký podtón má vaša pleť a ako sa pohrať s make-upom vo svoj prospech? Aký podtón má vaša pleť?

Typy tónov pleti verzus líčenie obočia

Aby váš make-up pôsobil prirodzene a odtiene produktov na obočie vytvárali jednotný celok, mali by ste ich voliť podľa vašej pleti. Existujú 3 typy tónov pleti: teplý, chladný a neutrálny, niekedy tiež nazývaný zmiešaný. Ako rozoznať teplé a studené podtóny? Môže to znieť trochu zložito a možno vám nie je jasné, či vašej pokožke dominujú studené alebo teplé podtóny. Našťastie existuje niekoľko metód, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť podtónom!

Teplé alebo chladné? Ako identifikovať svoje podtóny?

Existuje niekoľko typov podtónov pleti – každý z nich má charakteristické črty, ktoré sú užitočné pri výbere produktov na líčenie. Ako zistiť, aký typ pleti máte? Existuje mnoho spôsobov, ale tu sú tie, ktoré sa osvedčili ako tie najlepšie. Zistite, či máte studené, neutrálne alebo teplé podtóny!

1. Teplé alebo studené podtóny: zlato alebo striebro?

Najjednoduchší spôsob, ako zistiť váš podtón, je študovať, ako vaša pokožka reaguje na studené alebo teplé tóny. Použitie zlatých alebo strieborných šperkov a následné porovnanie toho, ako vyzerajú na vašej pokožke, je skvelý spôsob, ako určiť svoj podtón. Majte na pamäti, že by ste pri tom nemali mať make-up. Najlepším spôsobom je spraviť tento test na jasnom, prirodzenom svetle, napríklad vedľa okna. Odporúčame vám urobiť si pár fotiek na porovnanie. Pozrite sa pozorne na svoju pleť a farbu očí – ladia viac so striebornými (studenými) alebo zlatými (teplými) šperkami? V ktorej farbe vyzerá vaša pleť najlepšie? Ak striebro zvýrazňuje vaše nedostatky a nedokonalosti – pleť vyzerá unavene, vačky pod očami sú viditeľnejšie – potom pravdepodobne chladné tóny nie sú tie vaše.

2. Teplé alebo studené podtóny: analýza tónu pleti

Starostlivé pozorovanie vašej pokožky vám môže napovedať, aké podtóny máte – či máte teplý alebo studený typ pleti. Chladne tónovaná pleť je porcelánová s ružovými, červenými alebo fialovými odtieňmi. Pokiaľ ide o teplé podtóny, myslite na zlaté, žlté, svetlohnedé alebo broskyňové odtiene. Pokožka, ktorá obsahuje oranžové farby, je teplá, zatiaľ čo pokožka s modrastými pigmentmi je chladne tónovaná.

3. Teplé alebo studené podtóny: farba vašich žíl

Sú zelené alebo modré? Zelené žilky, ktoré sa objavujú na vašej pokožke, znamenajú, že vaša pokožka má teplý podtón. Ak vidíte na zápästiach modré žily - máte chladné podtóny. Je nevyhnutné, aby ste sa na ne pozerali, keď stojíte pri okne. Ak vidíte kombináciu oboch alebo si farbou nie ste isté, pravdepodobne máte neutrálny podtón.

4. Test podtónu pleti vs make-up

Skvelý spôsob, ako určiť typ pleti, je urobiť si make-up dvoma spôsobmi. Na jedno líce použite lícenku v teplých tónoch (broskyňovú, koralovú, pomarančovú) a na druhé líce v studených tónoch. Sadnite si k oknu pri jasnom dennom svetle a sledujte, ktorý odtieň sa vpíja do pokožky a vyzerá priaznivejšie, rozjasňuje a dodáva pleti zdravú žiarivú farbu. Samozrejme, ak vyzeráte lepšie s lícenkou ktorá má teplú farbu, máte teplý podtón pleti, a ak vašu krásu zvýrazňuje ružová lícenka v studenom tóne, pravdepodobne máte studený podtón pleti.

Podobný test možno urobiť aj s rúžmi: použite produkt vo fuchsiovej, svetlej perleťovej ružovej alebo červenej farbe, kde dominujú modré tóny. Zopnite si vlasy, odfoťte sa, potom odstráňte make-up a zopakujte postup s broskyňovým, teplým nude alebo hnedým rúžom. Vytvorte ďalšiu fotografiu v rovnakom osvetlení a porovnajte ju s prvou.

5. Porovnajte sa so známou osobnosťou

Inšpirujte sa celebritami! Ich outfity a líčenia často analyzujú vizážisti v časopisoch. Nájdite filmovú hviezdu alebo speváčku, ktorí majú podobnú pleť ako vy, a prečítajte si, čo na to hovoria profesionáli. Je osoba, o ktorej uvažujete, opísaná ako tá, ktorá má typ pleti so studeným alebo teplým podtónom? Napríklad Sophie Marceau je jesenný typ s teplým podtónom, Laetitia Casta je teplá jar, Clemence Poesy je chladné leto a Audrey Tautou je zima s chladným podtónom.

Typy pleti: sezónne tóny pleti

Pretože sme spomínali jesenné a jarné typy pleti, nastal čas na vysvetlenie. Sezónne typy pleti tiež pomáhajú určiť „teplotu“ vašej pokožky a najbežnejšou klasifikáciou je analýza farieb štyroch ročných období. Základné rozdelenie na vyššie uvedené typy pleti vyzerá takto:

  • Jar - svetlá, teplá
  • Leto - svetlé, chladné
  • Jeseň - hlboká, teplá
  • Zima - hlboká, chladná

Pamätajte!

Klasifikácia sezónneho typu pleti je užitočná, ale veľmi všeobecná. Existuje mnoho podtypov, ktoré spadajú do 12 farebných typov v rôznych podtónoch. A čo viac, existujú ľudia, ktorí majú zmiešaný (neutrálny) typ pleti, takže im vyhovujú teplé aj studené tóny. To nám potvrdzuje, že sme všetci veľmi odlišní: pleť, rovnako ako farba vlasov a obočia, sú individuálnou záležitosťou – je zložité jasne definovať typ a dať ho do nejakých pevne stanovených pravidiel. Rozmanitosť je krásna!

Chladný typ pleti

  • Leto - chladná, mliečna pleť s ružovými a béžovými podtónmi. Jasné modré, zelené, orieškové alebo svetlohnedé oči. Vlasy: svetlý blond, popolavý, platinový alebo svetlohnedý. Pokožka sa ľahko opáli a po niekoľkých dňoch získa tmavší odtieň.
  • Zima – vysoký kontrast medzi pokožkou a vlasmi, niekedy nazývaný aj „typ Snehulienka“. Veľmi svetlá pleť so studenými olivovými podtónmi. Modré, stredne hnedé alebo čierno-hnedé oči. Veľmi ľahko sa opaľuje.

Teplý typ pleti

  • Jar – pleť s teplým podtónom, často s množstvom pieh. Modré, zelené alebo svetlohnedé oči. Svetlé blond alebo jahodovo blond vlasy s karamelovým alebo červeným podtónom. Pokožka sa ľahko opaľuje a má sklon k červenaniu.
  • Jeseň - svetlá teplá pokožka, ktorej dominujú broskyňové a zlaté tóny. Červené alebo gaštanové vlasy s hlbokými červenými alebo zlatými podtónmi. Veľmi sa neopáli, môžu sa objaviť pehy.

Zábavný fakt!

Tón pleti sa môže počas života meniť! V závislosti od toho, či sa opaľujete alebo meníte farbu vlasov, môže byť váš typ pokožky o niečo teplejší alebo chladnejší. Dá sa to spozorovať, keď po lete použijete nový odtieň rúžu a zrazu vyzerá lepšie ako zvyčajne.

Ako si správne vybrať farbu produktov na obočie?

Podobne ako každý iný produkt dekoratívnej kozmetiky, aj produkty na líčenie obočia majú špecifickú teplotu farby, takže ak si chcete vybrať správny odtieň pomády na obočie, ceruzky alebo púdru, mali by ste zistiť jeho podtóny a potom zvoliť farbu, ktorá ladí s vašimi vlasmi, obočím a pleťou. Mala by byť podobná farbe vášho obočia a vlasov, ale nie identická. Ak sa vaše vlasy skladajú z niekoľkých odtieňov, zamerajte sa na ten, ktorý je najbližšie k vašej tvári. Pri výbere pomády na obočie si vyberte možnosť, ktorá je o jeden odtieň svetlejšia ako farba vášho obočia.

V líčení sa predpokladá, že dominujú chladné alebo neutrálne tóny. Pokiaľ vaše podtóny nie sú v škále teplých farieb a vaše vlasy nie sú gaštanové alebo ohnivo červené. Majte na pamäti, že pri líčení je rozhodujúca prirodzenosť – prehnane nalíčené obočie a príliš tmavé odtiene pôsobia groteskne, zostarujú a črty vašej tváre sú ostrejšie.

Tip!

  • Ak vyzeráte dobre v jesenných/zimných odtieňoch, zvoľte tmavšiu farbu produktu.
  • Ak vám viac pristanú jemné farby, zvoľte svetlejší odtieň.

Pomáda na obočie je fantastický produkt na obočie, bez ohľadu na typ a hrúbku obočia. Jeho konzistencia vám umožní presne a štýlovo zvýrazniť línie obočia. Pomády dokážu zakamuflovať prípadné nerovnosti a riedke miesta, a vyplniť farbou celé obočie. Navyše umožňuje vytvárať líčenie vhodné na každý deň, ako aj na večerný look. Je bezkonkurenčná, ak chcete osviežiť permanentný make-up obočia.

Ceruzka na obočie je ďalším skvelým produktom na zvýraznenie spodnej línie a vytvorenie správneho tvaru. Princíp výberu správnych farieb je rovnaký: odtieň produktu by mal zodpovedať tónu vašej pleti bez toho, aby spôsoboval nesúlad. Dobrá ceruzka na obočie bude užitočná nielen na kontúrovanie a vyplnenie celého obočia farbou, ale aj na vykreslenie extra liniek pripomínajúce chĺpky a na zvýraznenie špičiek obočia. Je dôležité, aby tuha bola správne zastrúhaná, mala dokonalú tvrdosť a mala výbornú pigmentáciu - to zaručuje fenomenálne líčenie obočia.

Líčenie obočia pre teplé a studené typy pleti

Líčenie obočia pre teplý typ pleti

Jar a jeseň počúvajte! Aké líčenie obočia pristane teplým typom pleti? Zamerajte sa na výber mnohých teplých a neutrálnych odtieňov. Jarné typy by si mali vybrať svetlé farby s teplými odtieňmi: hnedá, béžová. Na druhej strane, jeseň môže zvoliť hnedú a béžovú, ktorým dominujú červené, oranžové a zlaté akcenty.

Líčenie obočia pre chladný typ pleti

Zimné a letné typy sa vyznačujú chladným podtónom pleti. Ak patríte do tejto kategórie, váš make-up by mal byť vytorený s pomocou chladných (svetlými alebo hlbokými) hnedých a šedých odtieňov, ktoré zodpovedajú farbe vašich vlasov. Zimy budú vyzerať najlepšie vo výrazných jasných odtieňoch, zatiaľ čo leto - v sivej a šedej (neutrálna zmes béžovej a šedej). Pre letné typy je najlepšie vyhnúť sa čiernym alebo zemitým tónom.

Líčenie obočia - neutrálne farby. Ideálne pre každý tón pleti

Za zmienku stojí, že okrem farieb určených pre každý typ pleti existujú aj také, kde nedominuje ani teplý, ani studený odtieň. Je to skvelé riešenie pre tých, ktorí majú problém určiť si, aký majú typ pleti.

Pokiaľ ide o neutrálne odtiene v kozmetických výrobkoch, ich farebná teplota je znížená. Neobsahujú žiadne teplé tóny, ako sú červená a pomarančová, alebo studené pigmenty, ako je modrá alebo fialová. Vďaka svojej harmónii s ostatnými farbami sú tieto odtiene vhodné pre širokú škálu typov pleti, vrátane zmiešaných typov pleti.

Skvelé produkty na líčenie obočia zvyčajne ponúkajú neutrálne odtiene: je to skvelá voľba, pretože make-up vyzerá harmonicky a koherentne, bez ohľadu na to, ktoré odtiene vo svojom líčení používate. Obočie vyplnené neutrálnymi odtieňmi sa hodí ako k teplým, tak aj studeným očným tieňom, make-upu alebo rúžu.

Produkty od Nanobrow - farebné schémy pre teplé, studené a neutrálne typy pleti

Ak si chcete vybrať perfektný odtieň produktu na obočie, vyberte si zo širokej ponuky kozmetiky od Nanobrow. Obsahuje nádherné produkty na obočie určené pre každý tón pleti, takže nebudete mať problém zladiť ich s teplými, studenými alebo neutrálnymi tónmi. Produkty od Nanobrow sa tešia stálej obľube a ich kvalita a rafinované farby umožňujú každej žene nájsť si ideálnu špirálu na obočie, ceruzku alebo farbu pomády. Presvedčte sa o tom sami a vytvorte si bezchybný make-up každý deň. Nanobrow sú skutoční experti, pokiaľ ide o krásne obočie!

Napíšte komentár. Bude zverejnený po schválení moderátorom.
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa súbory cookie, ako aj cookie tretích strán na využívanie externých nástrojov. V prípade, že s tým používateľ nesúhlasí, použijú sa iba nevyhnutné súbory cookie. Nastavenia vo svojom prehliadači môžete kedykoľvek zmeniť. Súhlasíte s používaním všetkých súborov cookie?

Zásady ochrany osobných údajov