Tvarovanie obočia krok za krokom. Pinzeta, niť alebo vosk?

Tvarovanie obočia krok za krokom. Pinzeta, niť alebo vosk?

Ako si vytrhať obočie tak, aby bolo moderné, ale zároveň sa hodilo k tvaru a črtám vašej tváre? Ako to spraviť a akú metódu by ste si mali vybrať, aby ste neskončili v slzách? Čo je najlepšie na tvarovanie obočia: pinzeta, niť, alebo možno vosk? Tu je náš návod na úpravu a tvarovanie obočia!

Tvarovanie obočia - ako si ho urobiť správne?

Ak si chcete správne vytvarovať obočie, musíte dodržať niekoľko pravidiel, aby vaše obočie vyzeralo bezchybne a vyhli ste sa všetkým kozmetickým nehodám. Po prvé, nezabudnite si odstrániť nechcené chĺpky len pod spodnou líniou obočia. Nad hornou líniou obočia si vytrhajte iba jednotlivé chĺpky, ktoré sú mimo línie. Snažte sa nenarušiť svoj prirodzený tvar obočia. Ak si príliš pretrháte hornú líniu obočia, budete mať nesprávne proporcie, asymetrické obočie a výsledkom bude obočie, ktoré sa nehodí k tvaru vašej tváre. Bohužiaľ, chyby, ktoré urobíte pri tvarovaní hornej línie obočia je potom ťažké opraviť.

Hrubé obočie vyzerá skvele a dodáva tvári mladistvý vzhľad, ale príliš husté obočie alebo obávané spojené obočie už nevyzerajú atraktívne, pretože budete stále vyzerať nahnevane. Tenké obočie, ktoré bolo super moderné v deväťdesiatych rokoch, tiež nie je vhodné pre vaše tvár. Trend tenkého obočia je už dávno pasé, pretože aj tak sa také obočie takmer nikomu nehodilo. Dnes je v móde prirodzene tvarované a elegantné obočie, prispôsobené tvaru vašej tváre. Ako si správne vytvarovať obočie? Najlepšie je, keď obočie vyzerá prirodzene a je pekne definované. Najvhodnejšie je zachovať jeho pôvodný tvar a len jemne definovať správny obrys obočia.

Ako zladiť obočie s tvarom vašej tváre?

To, aby sa vaše obočie hodilo k tvaru vašej tváre je kľúčové - jedine vtedy bude skutočne vyzerať bezchybne. Nedajte sa nachytať na neustále sa meniace trendy obočia. Vaše obočie by sa vám malo hodiť a nemalo by sa len riadiť najnovšími trendmi. Ako dosiahnete dokonalý tvar obočia, ktorý bude lichotiť vašej tvári a prekryje akékoľvek nedokonalosti?

Najlepšie štýly obočia, ktoré ladia k vašej tvári - Infografika

Ako si vytrhať obočie: doma alebo u kozmetičky?

Všeobecne platí, že si môžete pomerne ľahko vytrhať obočie sama, ale mali by ste mať na pamäti, že je ťažké sa úplne vyhnúť chybám. Ak si zle vytrháte obočie, môžete narušiť proporcie vašej tváre a bude to vyzerať smiešne. Príliš pretrhané obočie je skutočnou nočnou morou, pretože budete vďaka tomu stále vyzerať rozpačito. Ak je pre vás ťažké si správne definovať obočie, radšej si to dajte urobiť u kozmetičky. Ona vášmu obočiu dá dokonalé proporcie. Potom už bude pre vás jednoduchšie udržiavať si správny tvar obočia - stačí len vytrhnúť jednotlivé, dorastajúce chĺpky.

Trhanie obočia - investujte do dobrej pinzety

Aké ľahké je vytrhať si obočie doma? V prvom rade si vyberte dobrú pinzetu! Vaša voľba by nemala byť náhodná. Hrot by mal byť ostrý a okraje by mali na seba dokonale pasovať, aby uchopili každý chĺpok, dokonca aj tie najkratšie. Dobrá pinzeta má ergonomický tvar, nie príliš veľká, aby dobre padla do ruky. Aby vám pinzeta nevypadla z ruky počas používania, najvhodnejší je matný povlak. S hrubou pinzetou len ťažko zachytíte a vytrhnete chĺpky na obočí, často sa vám podarí zachytiť aj pokožku, čo môže viesť k silnému podráždeniu. Uchopte chĺpok pinzetou a vytrhnite ho pevným a energickým pohybom. Ak si nie ste istá, či by ste mali špecifický chĺpok odstrániť alebo nie, je najlepšie si ho nechať, aby ste predišli problému s riedkym obočím. Snažte sa, aby sa obočie ku koncu rovnomerne zužovalo - špička by mala byť tenšia a špicatá.

Pinzeta. Ako správne vytrhať obočie?

Trhanie obočia je jedným z najbežnejších ošetrení, ktoré si môžete urobiť sama. Ako si vytrhať obočie doma, aby vyzeralo elegantne a zodpovedalo vášmu tvaru tváre? Existuje metóda na určenie správnych proporcií obočia. Budete potrebovať tenkú a dlhú paličku - môžete tiež použiť ceruzku alebo štetec na make-up.

Umiestnite si paličku na bok nosa a podržte ju pod uhlom tak, aby smerovala cez vnútorný kútik oka. Nemala by prechádzať cez oko. Tam, kde palička prejde cez obočie – to je začiatok vášho obočia a mal by byť vaším východiskovým bodom. Potom držte paličku na boku nosa, smerom hore cez stred oka. V mieste, kde prejde cez obočie, sa nachádza váš oblúk. Nakoniec umiestnite paličku na okraj nosa a prejdite cez vonkajší kútik oka. Tak nájdete koniec obočia.

Ako vytýčiť správny tvar obočia - metóda 3 čiar

Trhanie obočia krok za krokom

Ako si vytrhať obočie tak, aby ste sa vyhli kozmetickým prešľapom? Pozrite si náš návod na použitie pinzety krok za krokom.

  1. Vyčistite si pleť - vaša tvár a oblasť obočia musia byť čisté a odmastené. Najlepšie je vytrhať si obočie po kúpeli, keď je pokožka mäkšia - bude to menej bolestivé. Pamätajte si: trhajte si obočie na dennom svetle, najlepšie pri okne a použite zväčšovacie zrkadlo.
  2. Vyčešte si obočie špeciálnym hrebeňom alebo, najlepšie, jemnou kefkou. Prečešte si chĺpky smerom hore a k spánkom.
  1. Definujte začiatok, oblúk a koniec obočia a načrtnite si tvar obočia telovou ceruzkou. Tak môžete vidieť, ako bude vaše obočie vyzerať po ošetrení. Ak sa vám bude zdať príliš úzke alebo príliš hrubé - zotrite si obrysy a postup zopakujte, až kým nedosiahnete váš vysnívaný vzhľad.
  2. Teraz si vezmite pinzetu. Vytrhnite chĺpky odhodlaným pohybom v smeru ich rastu. Na zmiernenie bolesti si môžete priamo pred zákrokom na pokožku priložiť kocku ľadu. Nezabudnite si vytrhať iba spodnú líniu obočia. Z hornej línie odstráňte len vyčnievajúce chĺpky.
  3. Nezabudnite dodržať symetriu obočia. Pokiaľ ide o trhanie obočia, menej je viac - ak chĺpok rastie vo vnútri načrtnutého tvaru a nie ste si istí, či ho odstrániť - radšej ho nechajte. V prípade potreby radšej spravíte malé úpravy neskôr, ako riskovať, že budete mať riedke obočie. Chĺpky môžete vytrhávať striedavo, raz z jedného obočia, raz z druhého - aby vyzerali dokonale symetricky.
  4. Pozrite sa na seba vo väčšom zrkadle. Mali by ste si obočie vidieť vo vzdialenosti na jedno vystreté rameno. Aby ste si úspešne vytrhali obočie, neponáhľajte sa, nepreháňajte to a nezabudnite dodržiavať symetriu.

Ako si vytrhať obočie bez pinzety?

  • Nitkovanie obočia

Vedeli ste, že trhanie obočia pinzetou nie je jedinou možnou technikou? V Ázii už po stáročia používajú na vytrhávanie chĺpkov jednoduchú bavlnenú niť. Táto technika je známa ako nitkovanie. Ako vytrhnúť obočie niťou?

Vezmite niť dlhú asi 40 cm a preložte ju na polovicu. Uviažte konce tak, aby vytvorili slučku, potom do slučky vložte prsty oboch rúk. Zatočte niťou tak, aby bola v strede zvinutá. Držte niť v oboch rukách a striedavo presúvajte strednú zvinutú časť na jednu a na druhú stranu. Chĺpky sa dostanú medzi vlákna, ktoré ich uchopia a vytrhnú aj s korienkom. Nitkovanie obočia si vyžaduje prax, ale akonáhle sa vám to začne dariť, zistíte, že je to najrýchlejší a najpresnejší spôsob odstránenia chĺpkov!

Žena si depiluje obočie nitkami

  • Voskovanie

Voskovanie je populárna metóda odstraňovania chĺpkov z obočia. Voskovanie ponúka takmer každý kozmetický salón.

Je populárne, pretože je to najmenej bolestivý a extrémne rýchly spôsob odstraňovania chĺpkov. Všetky chĺpky vám vytrhnú jednoducho naraz, jedným rýchlym ťahom. Táto metóda sa však neodporúča na domáce použitie. Je to preto, že si vyžaduje správne vybavenie, prípravu a znalosť techniky. Vosk na obočie musí mať správnu teplotu a konzistenciu aby chĺpky vytrhol. Bez zručností a skúseností, je bohužiaľ príliš ľahké popáliť si jemnú pokožku okolo očí.

Začervenanie po vytrhaní obočia. Ako sa ho zbaviť?

Po trhaní obočia sa môže objaviť začervenanie a mierny opuch. Tento normálny príznak pomerne rýchlo zmizne. Ak chcete tieto príznaky zmierniť, naneste na obočie studený obklad: zabaľte pár kociek ľadu do látky alebo vychlaďte nefritový valček v chladničke a potom ho jemne pritlačte na pokožku. Ak podráždenie pretrváva, natrite si podráždenú oblasť pantenolom alebo masťou s alantoínom.

Najčastejšie chyby pri trhaní obočia

NEPRIMERANÉ OBOČIE - príliš hrubé alebo príliš tenké obočie. To je častá chyba, ktorá má za následok, že špička obočia bude príliš pretrhaná, čo naruší správne proporcie tváre.

VEĽMI TENKÉ OBOČIE - to bola kliatba deväťdesiatych rokov. Našťastie, v dnešnej dobe už veľmi pretrhané obočie nie je v móde, aj keď niektoré ženy si takto stále upravujú obočie. Bohužiaľ, nesvedčí to vašej tvári a definovanie obočia tmavou ceruzkou potom vyzerá smiešne.

SPOJENÉ OBOČIE- aj keď Frida Kahlo nosila tento look, to neznamená, že aj vám sa to bude hodiť. Spojené obočie nie je k vášmu výzoru láskavé. Budete vyzerať nahnevane a vaše črty tak vyzerajú ostrejšie.

PRÍLIŠ PRETRHANÝ VNÚTORNÝ KRAJ OBOČIA - príliš pretrhaný priestor medzi obočím vytvára nepomer medzi nosom, rohom oka a obočím. Často sa tejto chyby dopustíme počas finálnej úpravy po trhaní obočia Niekedy zájdete príliš ďaleko a nechcene tak dosiahnete, že budete neustále vyzerať zmätene.

Pomoc, príliš som si pretrhala obočie!

Stáva sa to aj tým, ktorí už majú s trhaním obočia skúsenosti. Niekedy, keď sa ponáhľame, alebo sme netrpezlivé, vytrhneme si o 2 alebo 3 chĺpky navyše a vytvoríme si tak riedke oblasti v obočí, ktoré nám bohužiaľ nepridajú na kráse. Čo potom? Ako dosiahnuť, aby vaše obočie dorástlo rýchlejšie? Na tento problém existuje riešenie - stačí aby ste si kúpili dobré sérum na obočie, napríklad to od Nanobrow. Ak ho budete pravidelne používať, chĺpky vám rýchlo dorastú a navyše ich sérum ošetrí, vyživí a posilní od korienkov. Nanobrow sérum je rýchla a skvelá pomôcka na krásne a husté obočie, ktoré si môžete vytvarovať podľa vašich predstáv!

Ale dokým vám obočie dorastie, môžete akékoľvek nedokonalosti zakryť make-upom! Vyberte si dobré produkty na make-up obočia, ako sú precízne pero, ceruzka alebo pomáda, ktoré vám umožnia vyplniť obočie s presnosťou. Vďaka tomu si ani nevšimnete, kedy vám chĺpky na obočí opäť narastú a budú zdravé, krásne a silné!

Napíšte komentár. Bude zverejnený po schválení moderátorom.
Zásady ochrany osobných údajov

Naša webová stránka používa súbory cookie, ako aj cookie tretích strán na využívanie externých nástrojov. V prípade, že s tým používateľ nesúhlasí, použijú sa iba nevyhnutné súbory cookie. Nastavenia vo svojom prehliadači môžete kedykoľvek zmeniť. Súhlasíte s používaním všetkých súborov cookie?

Zásady ochrany osobných údajov